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<日本語/English>イトーヨーカドーとコラボしたお惣菜コンテストのグランプリが決まりました。

2022/07/28

The Grand Prix of the side dish contest in collaboration with Ito-Yokado has been announced.

 

English below. 

 

武庫川女子大学がイトーヨーカドーとコラボレーションした「コラボお惣菜レシピコンテスト」のグランプリが決まり、7月27日、日下記念マルチメディア館で表彰式が行われました。

 

最近、食卓に上る機会が減っている乾物の人気を復活させ、日本古来の健康食を次世代に継承しようと、高野豆腐とその他乾物を題材に指定。働く20~30歳代の女性をターゲットに、イトーヨーカドーで最も人気のある9個仕切りのある弁当の1枠に入れる想定でレシピを募集しました。

 

食物栄養学科と短大食生活学科に呼びかけ、25人から応募がありました。参加者はメニューの作り方と試作した写真、弁当に入れたときのイメージ図などを提出。「イトーヨーカドー」をはじめ「株式会社日本アクセス」「旭松食品株式会社」の担当者らが審査し、高野豆腐を使ったキッシュを提案した食物栄養学科3年、上東真菜さんがグランプリに選ばれました。

 

9月末に西宮市のイトーヨーカドーが改装オープンするのに合わせ、上東さん考案のお惣菜を入れた弁当を発売する予定です。

 

An award ceremony was held on July 27th at the Kusaka Memorial Multimedia Hall to honor the triumph for the “Side Dish Receipe Contest”. Mukogawa Women’s University collaborated with Ito-Yokado, who are known for their expertise in general merchandise with large numbers of stores operating nationwide.

 

In order to recuperate the lost popularity of preserved food, especially those which have been around for a length of time, proposals of ideas to pass on to the next generation has been put in place. Targeting career driven women in their 20s and 30s and creating dishes catered for the need of that age group.

 

Students of Department of Innovative Food Sciences have come together in creating a recipe worthy of being sold as an official product of Ito-Yokado.

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