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<日本語/English> 経営学部の学生が開発した「ENSEMBLE」の新メニューが完成。12月6日から期間限定で販売されます。

2021/11/29

Coming soon – new menu at ENSEMBLE, the café in KM building.

 

English below.

 

公江記念館にあるカフェ・レストラン「ENSEMBLE」の新メニュー開発に取り組んでいる経営学部の実践学習「ENSEMBLE CAFE CLASS」で新メニューが完成し、29日、販売に向けて試作品の撮影が行われました。

 

公江記念館1階のカフェで提供するドリンクと、2階のレストランで提供するランチメニューの開発をめざし、10月、まずは実際に店頭に立つインターンシップからスタートしました。新メニュー開発は2チームに分かれて取り組み、両チームとも韓国料理やイチゴのドリンクをテーマに食材や調理法等を検討。近隣のカフェや韓国料理の店をめぐるフィールドワークで、アイデアを膨らませました。

 

冬らしいこと、ヘルシーであることを追究し、最終的にランチは韓国酢豚「タンスユク」をメーンに3色ナムルと生春巻きを添えたメニューと、ゆでた豚肉を野菜で包む「ポッサム」にわかめスープを添えたメニューの2種に。ドリンクは「いちご」を共通テーマに、ホワイトチョコとオーツミルクを使った冬らしいドリンクと、スポンジといちごソース、バニラシェイクが層になったドリンクに決まりました。

 

「ポッサム」のランチプレートに取り組んだ2年、野口万緒さんは「野菜たっぷりでヘルシーだけど、分厚いゆで豚で食べ応えは十分。みその量や野菜の巻き方で自分なりにカスタマイズしながら食べられる面白さを楽しんでほしいですね」。「タンスユク」のランチプレートに取り組んだ2年、大矢果林さんは「彩りが豊かなので、まずは目で楽しんで。クリームチーズの入った生春巻きが特にお勧めです」、1年の藤原優帆さんは「原価を考えたり調整が難しかったけれど、思った以上に見栄えもよく、食べたくなるランチになったと思います」と話していました。

 

これらのメニューは12月6日から1月中旬までの期間限定。ドリンクは1階のカフェで期間中、常時提供し、ランチは通常メニューに加えて1種類ずつ1週間交代で販売します。その間、学生たちはチームでPRやマーケティングに取り組み、売り上げ増をめざします。

 

On November 29th, a prototype of the new menu at Ensemble was celebrated with a photoshoot of the dishes.

 

ENSEMBLE which is located on the first floor for drinks and 3rd floor for hot food during lunch hours, started its desire to revamp their menus back in September.

 

A number of Faculty of Business Administration students took on the challenge of developing something new for the cafe. In order to conduct new menu development, group of students were divided into two teams, and both teams considered the ingredient and cooking methods with Korean cuisine and strawberry flavored drinks in mind. They worked to expand on ideas through fieldwork around nearby cafes and Korean restaurants.

 

Pursuing winter-like dishes and health centered, 2 dishes containing pork were chosen as the main.  One is a Korean sweet and sour pork dish called “tangsuyuk” and another called “possum” which is pork wrapped in vegetables. As for drinks, a very winter-like one with chocolate and oat milk was put forward by one group, whilst another went with vanilla milk shake with layers of sponge and strawberry sauce.

 

 

A representative from the group, Mao Noguchi, who came up with the possum dish commented “it has a lot of vegetables and is healthy but it should also be filling with the chunks of pork on the plate. The dish is fun to eat as you can adjust the amount of miso paste to have according to your taste and you can customize the volume of the vegetables you wrap on to the pork too.” Karin Oya, who worked with her group on the dish tangsuyuk, says “before you eat, the colors of the dish are so appealing, it’ll entice you. My personal favorite are the spring rolls with cream cheese filling. And lastly, a first year student Yuho Fujiwara states “it was a challenge to consider costs but we somehow worked around that and it looks better than I expected. I’d be happy to have something like this for lunch.”

 

The new menu will be available for a limited time from December 6th to mid-January. The drinks will be added on to the regular menu and the lunch will be on a weekly rotation during the period. In the meantime, students will carry on with their development on PR and marketing to help the sales.

 

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