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食創造科学科の学生40名がHACCP管理者に認定されました

2023/12/26

English below. 

 

食創造科学科の学生40名が、一般社団法人 日本食品保蔵科学会HACCP管理者の認定審査に合格しました。12月21日、学科長の松浦寿喜教授から認定証を授与されました。同学科として2022年度に1期生が初めて審査に臨み、今年は2年目を迎えさらに多くの学生が資格を取得しました。

HACCPは食品を製造する際に工程上の危害要因を分析して安全を確保する衛生管理の国際的な手法です。日本でも2020年から食品を扱う全事業者に対してHACCPが義務化されています。学生たちは日本食品保蔵科学会が主催する3日間のHACCPワークショップを受講。大学等の修得単位をもとにした基礎科目認定と合わせて合格が決まりました。

これから、食産業界での活躍を目指すにあたって、この資格を取得するために学んだことを役立てていきます。

 

On December 21st, 40 students of the Department of Innovative Food Sciences passed the certification examination for HACCP supervisors of the Japan Association of Food Preservation Science and Technology, and received their certificates from Professor Matsuura, head of the department. The first class of students in the department passed the examination for the first time in 2022, and this year is the second year for more students to obtain the certification.

HACCP is an international method of sanitation management that ensures safety by analyzing hazardous factors in the food manufacturing process. In Japan, HACCP will be mandatory for all businesses that handle food products from 2020. Students attend a three-day HACCP workshop hosted by the Japan Society of Food Preservation Science and Technology. They passed the course together with basic course certification based on credits earned at universities and other institutions.

The students will use what they have learned to obtain this certification as they aim to play an active role in the food industry in the future.

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