NEWS

<日本語/English> 武庫川女子大学と日清シスコ株式会社は10月9日、包括連携と協力に関する協定を締結しました。

2022/10/11

Signing of cooperation agreement between The NISSIN FOODS HOLDINGS and Mukogawa Women’s University.

 

English below. 

 

 日清シスコ株式会社は、各種シリアルフーズ、スナック類、ビスケット・クッキー類、チョコレート製品類など食品・菓子の製造販売を行っている日清食品グループの会社です。同社とは昨年12月より、オートミールのサンプリングやオートミールに関するアンケートの実施、学生生活支援、オートミールを使用したレシピコンテストの開催などの取り組みを行っていることから、協定締結に至りました。

 

 協定締結により、今後、産学連携活動の自由度を高め、食と健康、SDGsを通じた産学連携活動を実施し、相乗効果で主体性を持った人材の育成、共同研究による新商品の開発などに取り組んでいきます。

 

 9日、本学で行われた締結式では、瀬口和義学長と日清シスコ株式会社の浅井雅司社長が協定書にサインしました。

 

 

 武庫女から新たな食シーンを!武庫女×日清シスコ 未来プロジェクト

 構成メンバー (敬称略)

 〔全般〕

 リーダー:仲市 美由紀(事業部)

 サブリーダー:大滝 直人(食物栄養学科)、立花 弘資(学生課)

 メンバー:中野 友加里(学生課)、名嘉眞 佑(学生課:スポーツセンター)

 

 〔学生生活支援&SDGsPJ〕

 リーダー:中野 友加里

 サブリーダー:名嘉眞 佑

 メンバー:学友会総務委員会

 

 〔レシピコンテストPJ〕

 リーダー:大滝 直人

 サブリーダー:仲市 美由紀

 

 〔シスコーン共同開発PJ〕

 リーダー:今村 友美(食創造科学科)

 サブリーダー:坂井 和明(健康・スポーツ科学科:スポーツセンター)、小林 知未(食物栄養学科)

 

NISSIN Group have been active since 1958 with the development of the world’s first instant noodles. Throughout the years, the corporation has established and branched out in a number of areas including party snacks such as biscuits, cookies and staple foods like cereals.  

 

The aim of the agreement is to maximize the level of freedom in industry-academia unity, implement collaborative activities through food and health. Through the recognition of SGDs, matters such as development of human resources with independence via synergy and further development of new products will be worked on.

MUKOJO SNS

  • 武庫川女子大学 武庫川女子大学短期大学部のFacebook
  • 武庫川女子大学 武庫川女子大学短期大学部のtwitter
  • 武庫川女子大学 武庫川女子大学短期大学部のLINE
  • 武庫川女子大学 武庫川女子大学短期大学部のinstagram
  • 武庫川女子大学 武庫川女子大学短期大学部のyoutube
CLOSE